Mindre skogsbrand i Brokhult –SMHI varnar för kraftigt åskväder

En mindre skogsbrand bröt ut på måndagskvällen i Brokhult utanför Älmhult men kunde släckas snabbt. Men det är risk för fler bränder när åska kommer in över länet i eftermiddag. En klass 1 varning är utfärdad.
Älmhult • Publicerad 13 juli 2010

– Det var ett område på 50 kvadratmeter som brann. Orsaken till branden är okänd, det kan vara allt från ett blixtnedslag på söndagen till någon som har kastat en cigarettfimp. Vi vet inte, säger Niklas Öberg, räddningstjänsten i Älmhult.

Styrkan från Älmhult och Liatorp larmades till platsen. Men eftersom styrkan från Älmhult snabbt fick branden under kontroll kunde Liatorpsstyrkan vända tillbaka innan den hade kommit fram.

Räddningstjänsten i Älmhult befarar att flera olyckstillbud kommer att inträffa under tisdagens eftermiddag. Det är främst blixtnedslag som kan ge bränder och stora vattenmängder som oroar.

– Under eftermiddagen, vid 14-tiden, beräknas åskan komma in över Älmhult, säger Niklas Öberg.

SMHI har lagt ut en klass 1 varning över den västra delen av Kronobergs län eftersom det är risk för kraftig åska under eftermiddagen och kvällen.

Daniel Samuelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.