Annons

Modulerna har aldrig använts

De 18 modulerna, bokförda för 4,4 miljoner kronor, har stått tomma och oanvända i omkring åtta år. Nu har Älmhultsbostäder sålt dem till Vimmerby kommun för 414 000 kronor.
Älmhult • Publicerad 24 december 2013
billiga modulerAldrig använda säljs nu dessa moduler för en tiondel av det bokförda värdet.
billiga modulerAldrig använda säljs nu dessa moduler för en tiondel av det bokförda värdet.Foto: 

För mellan sex och åtta år sedan byggde Älmhultsbostäder ett stort antal moduler. Norr om Östra Esplanaden, i höjd med Vattentornet monterades ett antal av dem ihop och inflyttningen genomfördes 2009. Det var två moduler som blev lägenheter på två rum och på 37 kvadratmeter.

Men 18 moduler användes aldrig. Inledningsvis var de tänkta att sättas upp i bland annat Maskrosen, men kommunen gav inte bygglov.

Annons

Sedan dess har de arton stått uppställda och tomma på industriområdet Tornet. Bokförda för ett värde på 4,4 miljoner kronor hos bolaget.

–?De blev aldrig iordninggjorda och monterade utan sattes åt sidan, berättar Tore Vestergård som inte arbetade vid Älmhultsbostäder vid den tiden.

Under hela 2013 har företaget försökt sälja modulerna, men köparna har inte stått på kö. Slutligen visade Vimmerby kommun sitt intresse där tanken är att de ska fungera som övernattningsbostäder i anslutning till Astrid Lindgrens värld.

Priset per modul landade på 23 000 kronor, vilket blir en totalsumma på 414 000 kronor.

–?Vi får göra en nedskrivning i bokslutet på fyra miljoner kronor. Egentligen har de aldrig varit värda 4,4 miljoner utan det borde ha presterat en nedskrivning. De gör ingen nytta och de har inte det värdet, säger Tore Vestergård.

Bosse Vikingson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons