Annons

Närmare lösning för Kunskapscentrum

Allt talar för att Next Concept Group tar över Kunskapscentrum på Möckelsnäs. Den utvecklingen ser såväl kommunpolitiker som företrädare för gruppen.
Älmhult • Publicerad 5 februari 2014

I förrgår kväll presenterade Håkan Gröön från Next Concept Group under två entimmarsmöten vad de vill med anläggningen. Ena timmen inför företrädare för Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, den andra inför majoritetspartierna Centern, Moderaterna, Kristdemokraterna, Folkpartiet, Miljöpartiet samt Sverigedemokraterna.

Enligt Håkan Gröön diskuterades möjliga lösningar för dem och att det handlade om ekonomin. Men det är oklart om det handlar om köp eller hyra, vilket tidigare var en föreslagen lösning.

Annons

– Vår ambition handlar om att gå in på rätt nivå och se till att det har ekonomisk bärighet, säger Håkan Gröön som upplevde mötet positivt.

– Vi har fortfarande en bit kvar men vi fick gehör för det vi presenterade.

Oppositionsråd Ingemar Almkvist (S) menar att det bästa vore om Next Concept Group köper anläggningen. Helst så fort som möjligt.

– Vi har ingen nytta av den i kommunen. Det är positivt om de får i?gång en verksamhet där och vår grupp är positiv till deras koncept.

– Från början var det frågan om att hyra ut, men nu kan de nog tänka sig att köpa, säger han.

Fullmäktiges ord­förande Bo Mazetti Nissen (M) menade att parterna kommit allt närmare en lösning på den långdragna processen. Han hävdar också att kommunens ambition är att sälja, men att det under måndagen inte alls diskuterades ekonomi.

Hans nästa steg är att samla alla fullmäktigepartiers gruppledare för en diskussion.

– Då ser vi när nästa steg tas, säger Bo Mazetti Nissen.

Bosse Vikingson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons