Naturskyddsföreningens överklagan avvisas - igen

Naturskyddsföreningen Linnébygden har inte rätt att överklaga Haganäsleden. Det har Länsstyrelsen beslutat och avvisar därmed överklagan.
Älmhult • Publicerad 27 september 2012

– Efter en grundlig genomgång av ärendet har vi sett att naturskyddsföreningen inte har rätt att överklaga Haganäsleden. Anledningen är att det finns gatumark och naturområden i planområdet, vilket naturskyddsföreningen inte har rätt att överklaga, meddelar chefsjurist Louise Jeppson i ett pressmeddelande.

Först fick Naturskyddsföreningen Linnébygden inte överklaga den för Älmhults politikers mycket viktiga vägen eftersom föreningen inte skickat in uppgifter om medlemsantal och liknande. Efter en komplettering fick de grönt ljus.

Men nu avvisas alltså överklagan igen.

Varför upptäckte ni inte att föreningen inte hade rätt att överklaga enligt nu gällande beslut?

– Generellt sett efterfrågar företag, föreningar och privatpersoner ett snabbt förstahandsbesked. Så när vi får in ett ärende gör vi en första snabb överskådlig genomgång för att se att ärendet har kommit rätt, att det ska behandlas av oss på länsstyrelsen och om avsändaren har rätt att vara part. Om uppgifter saknas skickas en begäran om kompletteringar. När de kommit in och ärendet kan hanteras görs en grundligare genomgång, förklarar Louise Jeppsson.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.