Annons

Ny livsmedelsbutik växer fram vid Ikea

Älmhultsborna kan få flerbutikskedjor att välja på när de köper sin mat.
En ny affär är på gång vid nya Ikeavaruhuset.
Citygross är det hetaste alternativet.
Älmhult • Publicerad 30 mars 2011

För ungefär ett år sedan berättade Smålandsposten att Citygross fått en förfrågan om en etablering på det nya handelsområdet vid Haganäs. Sedan dess har det varit tyst, men nu verkar det klart att det blir en livsmedelsaffär i området. Ikea och Ikano har yttrat sig angående detaljplanen för Källargatans förlängning.

”Alla möjligheter bör nyttjas för att underlätta trafiken till och från Ikea/Ikanos parkering, speciellt i anslutning till vår livsmedelsenhet som har hög besöksfrekvens”, skriver de i sitt yttrande.

Annons

-Vi har väldigt gärna en livsmedelsaffär i alla våra områden. Det är ett bra komplement, säger Jan Kristensson, vd på Ikano Retail som bygger handelsområdet.

Är det Citygross ni diskuterar med?

-Vi för en dialog med dem, men ingenting är klart.

Enligt Jan Kristensson för Ikano Retail även diskussioner med flera andra kedjor som ska komplettera handelsområdet för dem som inte bara vill gå på Ikea. Projektet i Älmhult liknar Ikanos tidigare på så sätt att det ligger vid möbeljättens varuhus. Däremot är Älmhult en betydligt mindre ort än många andra.

-Det innebär att vi måste anstränga oss lite mer för att hitta rätt mix, säger Jan Kristensson.

Tidigare har Ikano berättat att det troligtvis kommer att bli ett bygge i etapper.

Om de tidiga hyresgästerna är nöjda och visar bra resultat blir det vägledande för fler etableringar.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons