Ögonvittnen till hela förloppet

Anton Widell, Simon Widell och Cristopher Jonasson var snabba med fingrarna på mobilkamerornas avtryckare. Hela båtolyckans förlopp dokumenterade de i ett hundratal bilder.
Älmhult • Publicerad 25 juni 2010
Anton Widell, Simon Widell och Cristopher Jonasson var på plats när båten exploderade och gick upp i rök.
Anton Widell, Simon Widell och Cristopher Jonasson var på plats när båten exploderade och gick upp i rök.Foto: John Sahlin

Simturen fick ett hastigt slut för grabbarna som gjorde en badutflykt till Möckeln på torsdagseftermiddagen. När illaluktande, svart rök steg från motorbåten på sjön sprang Anton Widell, Simon Widell och Cristopher Jonasson upp på land och gjorde sig redo med sina mobiltelefoner.

–?Det var redan någon i hamnen som hade ringt SOS. Därför började vi ta bilder av hela förloppet, vi har över hundra stycken, säger Simon Widell.

De berättar om när två personer från båten hoppar i vattnet för att försöka putta bort den från land. En kort stund senare hör killarna en smäll.

–?Bensintanken exploderade och det tog inte lång stund förrän hela kapellet brann, säger Anton Widell

–?Och en liten stund senare sjönk hela båten till botten, säger Cristopher Jonasson

Blev ni rädda?

–?Nja, vi såg att alla i båten klarat sig bra, och tanken hade ju redan exploderat. Det kunde inte bli så mycket värre, säger Simon Widell

–?Räddningstjänsten kom snabbt till platsen, bara efter några minuter, så det kändes ju tryggt, säger Anton Widell.

”Bensintanken exploderade och det tog inte lång stund förrän hela kapellet brann.”

John Sahlin
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.