Polisen samarbetar för att hitta guldtjuvar

Efter tre tillslag mot guldsmedsbutiker inom sex mils avstånd den senaste veckan samarbetar nu polisen i Kronoberg och Skåne.
Älmhult • Publicerad 14 augusti 2012

Enligt Bengt Adolfsson på Älmhultspolisen kontaktar de nu kolleger i andra län, men han kunde inte på måndagseftermiddagen säga om kontakterna har gett något av värde.

Klockan 10.26 onsdagen den 8 augusti utsattes en guldsmedsbutik i Hässleholm för ett rån. Två maskerade gärningsmän gick in i butiken och slog sönder flera montrar med någon form av tillhyggen. De stal smycken och försvann sedan från platsen i en mörkblå Audi A5.

Bilen stals den 23 mars i Halmstad och är inte återfunnen. Enligt polisen tyder det på att rånarna förbereder sig för flera brott. Vittnen till stölden i Älmhult på måndagsmorgonen menar dock att det inte var en sådan bil som användes där.

Klockan 14.00 i lördags försökte tre till fyra maskerade personer ta sig in i en guldaffär på Industrigatan i Bromölla, enligt Kristianstadsbladet. De gick fram till dörren och försökte slita upp den. Då upptäckte de att butiken stängt en timme tidigare.

– När det sker tre brott mot guldsmeder i samma region på några dagar så kan vi givetvis inte bortse från möjligheten att det rör sig om samma gärningsmän. Vår och Kronobergspolisens kriminalunderrättelsetjänster samarbetar med varandra för att hitta gemensamma nämnare, säger Tommy Börjesson, som utrett förberedelsen till rån i Bromölla, till Kristianstadsbladet.

Andreas Larsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.