Restaurang Elme undviker konkurs

För en månad sen begärde Skatteverket Restaurang Elme i konkurs. Nu står det klart att Elme lever vidare.
Älmhult • Publicerad 14 januari 2013
? Det känns jätteskönt, säger Elmes ägare Fadiy Baghdov om att konkursansökan dras tillbaka.
? Det känns jätteskönt, säger Elmes ägare Fadiy Baghdov om att konkursansökan dras tillbaka.Foto: Peter Ottosson

– Han har betalat och förhandlingarna har därför ställts in. Målet avskrivs eftersom staten har återkallat begäran om konkurs, säger Inga-Lisa Karlsson på Växjö tingsrätt.

– Det känns jätteskönt. Jag hade förväntat mig att det skulle lösa sig, men man blir ju ändå lite orolig. Nu är det bara att börja om på ny kula. Att se framåt, säger Elmes ägare Fadiy Baghdov.

Orsaken till att Skatteverket skickat in en konkursansökan är att företaget som driver Elme har haft skatteskulder. Först på närmare 154000 kronor, men senare har skulden minskat till drygt 81000 kronor. När det sista nu betalats in så drar Skatteverkets tillbaka sin konkursansökan. Elme överlever och de sju anställda får behålla sina jobb.

– Det var slarv från min sida, säger Fadiy Baghdov och förklarar att svårigheter på det personliga planet fick skatten att falla mellan stolarna.

Nu ser han ljust på framtiden.

– Ikea expanderar och vi har ett bra läge. Luncherna ökar nu när Ikeavaruhuset flyttar ut i bushen. Samtidigt bygger de ut hotellet, och det är ju en fördel för oss. Folk vill nog inte äta hotellunch varje dag. Som företagare måste man ju se framåt och ha ambitioner.

Restaurang Elme

Restaurang på Köpman-gatan som bland annat serverar pizza.

Ägarbolaget hade 2011 en nettoomsättning på tre miljoner kronor. Resultatet efter finansnetto låg på 66000 kronor.

Peter Ottosson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.