Annons

Ridklubben får ÄIF:s begagnade traktor

Inför kultur- och fritidsnämndens sammanträde äskade Älmhult Linnébygdens Ridklubb medel för totalt 692 000 kronor. Det blev 55 000 och en begagnad traktor.
Älmhult • Publicerad 18 mars 2011

Man var bland annat i skriande behov av en ny traktor, eftersom den förra var närmast uttjänt och i ständigt behov av reparationer, enligt Yvonne Jonsson, sekreterare i klubben.

Några 692 000 kronor blev det inte, men däremot 55 000 kronor för nytt underlagsmaterial samt gjutning av en betongplatta för att underlätta öppning av sargdörrarna. Dessutom kommer kommunens traktor, en New Holland, få ny stationeringsort Bockatorp.

Annons

– Den har stått på idrottsanläggningarna och använts av främst Älmhults IF, säger Stefan Ferm, nämndsordförande.

Några redskap medföljer också, ett snöblad och hösilagelift bland annat, för att passa verksamheten på Bockatorp.

Yvonne Jonsson är överlag nöjd med nämndens beslut, trots att de inte fick allt de ville ha.

– Man kan väl aldrig vara riktigt nöjd, men vi vet ju samtidigt att nämnden har en begränsad summa pengar och att andra föreningar också vill ha sitt, säger Yvonne Jonsson.

Hon ställer sig dock frågande till om traktorns däck är anpassade för ridklubbens underlag. I dagsläget är den utrustad med gräsdäck för att inte slita sönder gräsmattorna på idrottsanläggningarna. Enligt Stefan Ferm så har de haft en traktorkompetent kille som kollat på den och sagt att det inte ska vara några problem. Om sådana ändå uppstår så blir det en senare diskussion, enligt Stefan Ferm.

– Jag förutsätter att den kommer att fungera, säger han.

Hur Älmekulla och övriga idrottsanläggningar ska få sitt behov av en traktor uppfyllt är inte något som Stefan Ferm vill gå in på ännu.

– Men det finns en lösning i pipelinen, avslutar han.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons