Annons

Riksbostäder försöker på nytt i Paradiset – parhus en idé

Riksbostäder gör ett nytt försök att sälja lägenheter i bostadsområdet Paradiset.
Älmhult • Publicerad 8 mars 2011
Per Lindén, vd på Riks-bostäder.
Per Lindén, vd på Riks-bostäder.Foto: 

I höstas berättade Smålandsposten att bostadsföretaget Riksbostäder beslutat sig för att pausa sitt byggprojekt i Paradiset. De ville sälja 28 bostadsrätter i området för insatser på mellan 500 000 kronor till över miljonen. Bara sju av lägenheterna bokades och det räckte inte för att dra i gång bygget. Nu gör Riksbostäder ett nytt försök.

– Vi kommer att göra en förändring. En av idéerna vi har är att göra parhus för att minska antalet lägenheter lite. Vi hade 28 stycken och vill nog komma ner till 20-22, säger Per Lindén, vd på Riksbostäder.

Annons

Låg andel bokningar var inte den enda anledningen till att Riksbostäder pausade projektet. Bankerna är restriktiva till projekt i Älmhult som de klassar som ett b-område. Nu hoppas Riksbostäder få en större andel av lägenheterna bokade och att man därmed kan påbörja bygget.

– Vi hade ett par hus där man fick uteplatser i norr och det är inte så trevligt. Sådant ska vi göra om.

Riksbostäder förvaltar ett område på drygt 6 000 kvadratmeter i Paradiset. Företaget planerar också för nya bostadsrätter på Sandsbrohöjden i Växjö. Där gick försäljningen mycket bättre.

– Vi sålde i princip slut på lägenheterna på två månader. Det sade bara tjoff. I Älmhult var det inte så, säger Per Lindén.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons