Annons

Rimlig arbetsmiljö på förskolorna

Arbetsmiljön på förskolorna är acceptabel, trots överinskrivningen av barn. Det anser fackförbundet Kommunal och bekräftar därmed den bild som två förskolechefer gav till Smålandsposten förra veckan.
Älmhult • Publicerad 28 februari 2014

Som Smålandsposten kunde rapportera om förra veckan har överinskrivningen av 20 barn på Älmhults förskolor inte medfört några arbetsmiljöproblem. Detta eftersom för­skolecheferna utökat personalen för att hantera de större barngrupperna.

Bilden bekräftas nu av fackförbundet Kommunal som utrett hur överinskrivningen påverkat arbetssituationen på förskolorna. Enligt Jonas Rundgren, vice ordförande för Kommunal i Älmhult, har antalet barn per pedagog inte ökat. Han kan heller inte se någon ökning av sjukskrivningar bland förskolepedagogerna.

Annons

– Vi hade befarat att det här skulle leda till mer sjukskrivningar men det har inte visat sig vara något alarmerande, säger Jonas Rundgren.

Så ni på Kommunal anser att arbetsmiljön håller en acceptabel nivå?

– Det tycker jag. Det är aldrig bra att man skriver över, men jag tror det var det bästa man kunde göra av situationen.

Markus Stymne
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons