Annons

”Rusta upp stigen till pulkabacken”

Pulkabacken Lyckans höjd har gjorts i ordning och blivit en populär plats i Liatorp.
Men det är svårt att ta sig dit eftersom stigen är så dålig.
Nu vill Liatorps samhällsförening att kommunen rustar upp den.
Älmhult • Publicerad 18 september 2014
?Det vore bra att lägga nytt underlag.?Jens Graversen, Liatorps samhällsförening.
?Det vore bra att lägga nytt underlag.?Jens Graversen, Liatorps samhällsförening.Foto: Bernd Blankenburg

Än är det några månader kvar till snön faller över Liatorp. Men samhällsföreningen har redan börjat fundera kring pulkabacken i samhället.

Lyckans höjd har använts länge i Liatorp och förra året arbetade samhällsföreningen med att få i ordning en bra pulkabacke.

Annons

– Så själva backen är i bra skick. Det är ett väldigt bra ställe för barnen, och egentligen för hela familjen, säger Jens Graversen, vice ordförande i Liatorps samhällsförening.

Problemet är att det är svårt att ta sig fram till backen. Framför allt för barnfamiljerna som, förutom pulkor och andra lekredskap, ska släpa med sig barnvagn.

– Stigen är oframkomlig och det är knappt så att man anar att det finns en stig. Det vore bra att lägga nytt underlag, säger han.

Samhällsföreningen har nu skickat ett brev till Älmhults kommun där de ber om hjälp med att rusta upp stigen. Helst vill de ha ett helt nytt underlag, exempelvis en grusstig.

I samma brev tar också samhällsföreningen upp att staketet utmed järnvägen är lågt på flera ställen i byn, vilket är en stor säkerhetsrisk.

– Barn har klättrat över och har varit ute på rälsen, säger Jens Graversen.

Det här vill föreningen också att kommunen tar en titt på, eller i alla fall att de skickar vidare synpunkten till Trafikverket för vidare hantering.

Pontus Steneros
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons