Rydh (SD) la upp och tog bort kritisk film

Världssamfundet bör begränsa muslimers barnafödande, som i Kina. Det är sverigedemokraten Annika Rydhs reaktion efter att ha sett en film på nätet. En film hon dock snabbt plockade ner från partiets hemsida.
Älmhult • Publicerad 4 januari 2013

Filmen har florerat på bland annat Youtube och har där mer än 13 miljoner visningar. I den sju minuter långa filmen målas ett scenario upp där ”Europa så som vi känner det i?dag kommer upphöra att existera” till år 2050 på grund av muslimsk invandring och därtill en hög barnafödsel i denna grupp. Mot slutet av filmen uppmanas vita européer att öka sitt barnafödande för att rädda sin egen kultur.

Brittiska BBC har dock skärskådat filmen och funnit flera osannolika fel. Att till exempel hälften av de barn som föds i Nederländerna skulle ha muslimska föräldrar, vilket påstås, skulle i så fall betyda att landets muslimska befolkning producerar mer än dubbelt så många barn per capita som i Niger, det land i världen som har högst antal födslar per kvinna.

Sverigedemokraterna i Älmhults vice ordförande och sekreterare Annika Rydh valde att lägga upp filmen på partiets lokala hemsida, med rubriken ”Islam tar över världen om 50 år! Vakna Sverige!”

Nättidskriften Expo idag uppmärksammade detta och ställde frågan till Rydh vad hon ville göra åt saken.

– Detta är ingenting man kan göra något åt lokalt utan världssamfundet måste agera med en begränsningspolitik, som den i Kina, sa hon enligt Expo i?dag.

Under gårdagen tog Rydh bort filmen från hemsidan. ”Att inte få väcka tankar runt ett problem som finns är för mig väldigt märkligt, men som för många anses stötande, så beslutade jag mig för att ta bort den”, skriver hon. Smålandsposten har sökt dels Annika Rydh och dels SD:s pressansvarige Martin Kinnunen utan resultat. Till SR Kronoberg sa Kinnunen att partiet ska diskutera filmen med Rydh.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.