Annons

Skolan förmodligen utan chef efter februari

Det fanns en slutkandidat till jobbet som ny utbildningschef. Men hon valde att hoppa av rekryteringen.
Troligtvis hinner man inte hitta någon ny innan Björn Holmgren går i pension.
Älmhult • Publicerad 10 december 2013

–?Det får inte bli ett för långt glapp. Givetvis tappar man styrning och kontinuitet och det sliter på andra chefer. Men jag tycker inte att det är en gigantisk ko på isen, säger Tomas Rikse, kommunchef och ansvarig för rekryteringen av ny utbildningschef.

Anne Hallberg valde att lämna sin tjänst i juni. Sedan dess har Björn Holmgren ersatt på ett tidsbegränsat förordnande som går ut den sista februari. Björn Holmgren skulle egentligen ha gått i pension redan i somras. Tomas Rikse har inte diskuterat en förlängning med honom.

Annons

– Han har slitit hårt och är nog sugen på att sätta sig i gungstolen, säger Rikse.

Arbetet med att finna en permanent ersättare till Hallberg satte igång på allvar efter sommaren. Fyra kandidater vaskades fram men efter första intervjuomgången var det bara en person kvar – en kvinna från en annan kommun med ”gedigen erfarenhet inom utbildning”, enligt Rikse.

Kvinnan valde dock att hoppa av rekryteringen innan några anställningsavtal slutits. Tomas Rikse fick beskedet av kvinnan för snart tre veckor sedan men vill inte gå in närmare på några detaljer kring hennes skäl.

Rekryteringsprocessen har nu återstartats med ytterligare några namn framvaskade. Rikse finner det dock osannolikt att han lyckas tillsätta tjänsten innan Björn Holmgren gått i pension den sista februari.

– Men att stå utan chef är ett mindre bekymmer än om vi inte tar tillräckligt med tid på oss att finna rätt person för jobbet, säger Rikse.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons