Annons

Skolflytt från Blohmé försenas en vecka

Karl Oskarskolans flytt från Blohméhuset har försenats i flera omgångar. Nu blir det en gång till – i en vecka.
Älmhult • Publicerad 12 december 2013

– Vi har inte en chans till att förlänga deras uppehåll i Blohmé, säger tekniske chef Bengt Pettersson.

Kulturens återintåg i hela Blohméhuset kräver att Karl Oskarskolan flyttar ut. Men samtidigt har anklagelser på att det dragit ut på tiden hörts. Inte minst från Socialdemokraterna.

Annons

Flytten var planerad till sportlovet, men nu har hyresavtalet förlängts en fjärde gång.

Denna gång i en vecka.

– Lokalerna ska vara helt tomma den 24 mars så att vi direkt kan få dit hantverkare som kan börja jobba, säger Bengt Pettersson.

Beslutet har han tagit på egen hand men informerat kommunalråd Elizabeth Peltola (C), kommunchef Tomas Rikse och kultur- och fritidschef Mija Toftner. Innebörden är att alla parter kommer att få en tajtare tidsplan att hålla sig till.

För Bengt Pettersson har dilemmat varit Karl Oskarskolans elevers situation. Tanken är att hjälpa dem utan att störa det blivande Kulturstråket för mycket. Nu blir stråket kanske en vecka försenat och det accepteras.

Men för att allt ska gå i lås krävs att miljö- och byggförvaltningen ger starttillstånd till ändringarna i gamla Lidlhuset. Karl Oskarskolan måste då ha presenterat och fått godkänt på punkterna om kontrollplan för VA-ritningar, ventilationsritningar, branddokumentation, energiberäkning samt en bullerutredning.

– Nu beror allt helt och hållet på om Karl Oskarskolan kommer igång med arbetet den 7 januari, säger Bengt Pettersson.

Bosse Vikingson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons