Stor spridningsrisk mot utescen

En brand utbröt i en soptunna nära Silverdalens scen natten till i lördags och spred sig sedan vidare till ett trallgolv. Enligt räddningstjänsten var risken stor att branden skulle sprida sig till scenen.
Älmhult • Publicerad 6 augusti 2013
Foto: 

Larmet kom vid tjugo i två-tiden natten mellan fredagen och lördagen. Enligt räddningschef Staffan Hård hade branden troligtvis börjat i en soptunna. När räddningstjänsten kom till platsen var soptunnan uppbränd och branden hade spridit sig till ett trallgolv i nära anslutning till Silverdalens scen.

– Det fanns en rejäl spridningsrisk mot utescenen och även mot den andra byggnaden i närheten. Men när vi väl var på plats var branden lättsläckt, säger Staffan Hård.

Enligt Thomas Franzén, fritidsintendent på Älmhults kommun, är Silverdalen en viktig plats för byn.

– Vi har nyligen haft två succéer med sommarkvällarna där. Silverdalen har också ett stort nostalgiskt värde. Man blir alltid lite skakad när sådant här händer, säger han.

Under lördagen gjorde polisen en teknisk undersökning på platsen och branden är rubricerad som skadegörelse. En förundersökning är inledd och polisen letar nu efter vittnen till händelsen.

John Nordh
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.