Annons

Svagt intresse för Balders hage

Konkursutförsäljningen av Balders hage har inte resulterat i någon köphysteri. Konkursförvaltare Peter Rader väntar fortfarande på att bud ska börja trilla in.
Älmhult • Publicerad 4 augusti 2010

– Om jag ska vara helt ärlig så har det ju inte varit någon anstormning. Det är ett par stycken som ringt och frågat lite, säger Peter Rader, konkursförvaltare.

Enligt Peter Rader har lågkonjunkturen slagit hårt mot de flesta konkursutförsäljningarna, oavsett bransch, eftersom köplusten har uteblivit i takt med att det ekonomiska läget blivit osäkert.

Annons

– Just nu är det svårt att sälja verksamheter, oavsett vad man har för objekt. Restauranger brukar vara lite enklare, men Balders hage kan ju inte direkt jämföra sig med det, säger han.

Peter Rader hyser fortsatt hopp om att ytterligare spekulanter visar intresse och att seriositeten hos anbuden är hög.

– Det räcker inte med att vara nyfiken. Efter visningarna brukar jag kunna utskilja möjligheten till en försäljning. I vanliga fall brukar jag ordna budgivning – men i det här fallet kan jag tänka mig att det bara blir enstaka diskussioner med de spekulanter som finns. Och att vi i samråd med banken kommer överens om ett lämpligt pris, säger Peter Rader.

John Sahlin
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons