Annons

Sverigedemokraterna delar på sig

I söndags togs beslutet att dela upp SD Alvesta/Älmhult i två föreningar: En för Älmhult och en för Alvesta.
Älmhult/Alvesta • Publicerad 9 oktober 2017
SD Älmhults ordförande Börje Tranvik.
SD Älmhults ordförande Börje Tranvik.Foto: Peter Ottosson

– Det är en utveckling. Vi blir större och större. Partiet växer och då växer också kommunföreningarna. Då tycker vi att det var lämpligt att dela upp det på två enheter nu, säger Börje Tranvik som är SD Älmhults ordförande.

Ordförandeposten i Alvesta gick till Arvid Nikolausson.

Annons

Som Smålandsposten tidigare berättat har Sverigedemokraternas gruppledare i Lessebo och Alvesta, Ingemar Aronsson och Benny Lundh Johansson, uteslutits ur partiet efter en intervju i Smålandsposten där de framfört kraftig kritik mot partiet.

Är delningen kopplad till turbulensen i Alvesta?

– Nej, absolut inte. Det är två olika frågor. Detta har gått parallellt med allt annat som händer. Delningen har växt fram successivt. Vi tyckte att det var rättan tid att ta det nu, säger Tranvik.

Vad har ni för planer framåt i Älmhult?

– Eftersom vi har vågmästarrollen i Älmhult så får vi jobba och titta på de frågor som kommer upp i Älmhult, och arbeta i vår riktning, så det blir bra.

Peter OttossonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons