Annons

Tillfälligt stopp för Friskis-bygge

Arbetet på Friskis och svettis nya anläggning på Haganäsområdet får stå stilla resten av veckan efter att Arbetsmiljöverket stoppat bygget.
Älmhult • Publicerad 9 februari 2012

– Vår underleverantör som jobbar på platsen hade inte satt upp räcken tillräckligt, säger Mattias Bengtsson på totalentreprenören Nybe AB i Eneryda som ansvarar för bygget.

Det var under en rutinkontroll på onsdagsförmiddagen som Arbetsmiljöverkets inspektörer upptäckte att det på vissa ställen runt byggnaden saknades skyddsräcken medan arbetet på taket pågick.

Annons

– Vi ser allvarligt på sådant här. Fall från den höjden kan ju bli allvarliga skador, säger Arbetsmiljöverkets inspektör Bengt Gustavsson.

Mattias Bengtsson säger att problemet ska åtgärdas så fort det går, men att det kommer att dröja några dagar innan man kan fortsätta arbetet.

– Det är bara några dagar, sedan är det klart. Jag tror att de redan har börjat ordna med räcket. Så på måndag ska vi vara i gång igen.

Vad betyder detta för bygget?

– Ingenting. Vi ligger före i tidsplaneringen, så vi klarar det här ändå.

Jonatan Göth
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons