Tingsrätten friarmamman helt

Att bryta ett syskonbråk, ta tag i den enes arm och fösa honom in i hans rum.
Det är helt ok, hävdar tingsrätten som nu friat en Älmhultsmamma som åtalats för barnmisshandel.
Älmhult • Publicerad 20 december 2012

Det var en dag i somras som två syskon bråkade om en ipad och det hela slutade med att mamman åtalades för barnmisshandel.

Mamman, som hela tiden nekat till brott, berättar i förhör att barnen bråkade, hon blev irriterad eftersom det var bråttom, de skulle åka bort. Ipaden ramlade i golvet, hon blev arg, tog tag i ett av barnens arm, denne gjorde motstånd och ramlade ner på golvet. Hon föste honom sedan in i hans rum.

Pojken ringde sedan sin pappa, polis kopplades in och efter utredning beslutade åklagare att åtala mamman för misshandel.

Nu har fallet varit uppe i Växjö tingsrätt och rätten friar mamman helt. Tingsrätten konstaterar att inget talar emot mammans berättelse om vad som skett. Hon har gått emellan när barnen bråkat och tagit tag i armen på den ene. ” NN har naturligtvis haft rätt att ingripa i den här situationen och hennes handlande har inte överskridit den gräns som varit befogad”.

Kajsa Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.