Tjuv stal bil med hundar i

När bilägaren för en kort stund lämnade fordonet med nycklarna kvar i tändningslåset slog tjuven till. Tjuven försvann från Älmhult med både bilen och de två jakthundarna som satt i bilen.
Älmhult • Publicerad 2 juni 2010

– En av hundarna hittades under kvällen i Lenhovda ­ och vi letar i området. Men vi vet ju inte om hunden bara blivit avslängd, berättade Ulrica Lagerquist, vakthavande befäl vid Kronobergspolisen under tisdagskvällen.

Det var bilägarens jämthund som hittades medan hans tax fortfarande är spårlöst försvunnen liksom både bil och tjuv.

Den något ovanliga stölden inträffade vid 15-tiden på tisdagseftermiddagen på Brogatan i centrala Älmhult. Bil­ägaren lämnade bilen för ett kort ärende i en affär. När han kom ut var bilen med hundarna borta och stölden anmäldes.

– Klockan 19.45 ringde en jägare till oss och berättade han tagit hand om en lösspringande jakthund i skogen i Lenhovda. Vid kontroll med hundregistret visade det sig att hunden ägdes av den bestulne bilägaren i Älmhult, säger Ulrica Lagerquist.

Några vittnesuppgifter från själva stölden finns vad polisen hittills vet inte.

– Vi har även informerat polisen i Kalmar län om stölden eftersom tjuven var på väg åt det hållet, säger Ulrica Lagerquist.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.