Två anhållna för hjulstölder

En del av de exklusiva hjul som stulits i Älmhult den senaste tiden har återfunnits i en lägenhet i Växjö. Två personer sitter anhållna misstänkta för stöld eller häleri.
Älmhult • Publicerad 17 september 2012

Den senaste tiden har exklusiva bilhjul, kompletta med däck och fälg, stulits i Älmhult. Ett av inbrotten skedde på Einarsson bil för en vecka sedan. Däcken var värda runt 80 000 kronor, och det var det sjätte inbrottet i år hos Einarsson bil.

– Det har varit flera stölder genom inbrott i Älmhultstrakten då fina däck på fina fälgar tillgripits, minst tre olika i veckan som varit. En av de drabbade såg sina däck i en annons på nätet. Det ledde till att vi i en lägenhet på Teleborg i Växjö i fredags kunde ta en stor mängd däck och fälgar i beslag, säger polisens förundersökningsledare Carl-Gustaf Rask.

Dessutom greps två män, 17 och 27 år gamla, misstänkta för att vara delaktiga i stölden. De misstänks för minst häleri.

– De anhölls senare på fredagskvällen och har hörts under helgen. Båda förnekar, säger Carl-Gustaf Rask.

Helena Söderlundh
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.