Annons

Universitet kan stoppa Destination Linné

Älmhults kommun försöker att registrera varumärket Destination Linné hos Patent- och registreringsverket.
Men namnet är alltför likt det redan registrerade namnet Linnéuniversitet, menar verket.
Älmhult • Publicerad 6 oktober 2012

Destination Linné, liksom det engelska Destination Linnaeus, är kommunens samlingsbegrepp på hur framtidens besöksnäring ska utformas.

I maj skickade dåvarande näringslivschefen Björn Collin på uppdrag av kommunchefen Kenneth Condrup in en ansökan om varumärkesskydd av namnet till Patent- och registreringsverket, PRV.

Annons

– Vi vill äga rättigheterna till namnet tills dess vi lyft frågan om besöksnäringen. När vi väl fått rättigheten är det en liten årlig kostnad, förklarar Condrup.

Men PRV har hittat hinder för registreringen. ”Man kan inte genom registrering få varumärkesskydd för ett märke som är förväxlingsbart med ett annat registrerat varumärke”, skriver PRV i en skrivelse och syftar på Linnéuniversitet i Kalmar och Växjö.

Men, forsätter PRV, om Linnéuniversitet ger sitt medgivande till att namnet används så kan hindret anses vara undanröjt.

Universitets kommunikationschef Ingrid Persson har ännu inte hunnit se kommunens ansökan utan ber att få återkomma i frågan.

Men, som hon uttrycker det i ett mejl till Smålandsposten: ”Det generella svaret är att vi värnar självklart varumärket Linnéuniversitetet.”

Vad gör ni om universitetet inte godkänner att ni använder Destination Linné?

– Då får vi fundera på att kanske skruva till det. Det ju många aktörer som vill muta in just begreppet Linné, säger Kenneth Condrup.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons