Annons

”Vi är beredda att starta priskrig”

Balansen är rubbad. När Thai palace nyligen etablerade sig i Älmhult insåg ägarna till Long hwa att det får konsekvenser. – Enligt mig är det en krigssituation, säger Hiep Huynh.
Älmhult • Publicerad 29 februari 2012
Håller humöret uppe. Hiep Huynh och Yen-Chun Rong på restaurang Long Hwa befarar att det kan bli ett priskrig i Älmhult.Foto: Johan Kristensson
Håller humöret uppe. Hiep Huynh och Yen-Chun Rong på restaurang Long Hwa befarar att det kan bli ett priskrig i Älmhult.Foto: Johan KristenssonFoto: 

Makarna Yen-Chun Rong och Hiep Huynh är sedan årsskiftet nyblivna ägare till Long hwa på Norra Esplanaden. De har av och till jobbat i restaurangen ända sedan den startade 1996, men bestämde sig för att ta över driften från Yen-Chuns föräldrar som drar sig tillbaka. Detta var vid årsskiftet.

Älmhult har numera fyra restauranger som serverar asiatisk mat: Long hwa, Saikok, Hiros sushibar och senaste tillskottet Thai palace. Samtliga ligger inom ett par hundra meters avstånd.

Annons

Long hwas ägare är öppna med hur Thai palace etablering påverkat dem hittills.

-Vi har tappat många gäster. Det går lite upp och ner på lunchen och har minskat mycket på kvällen, säger maken Hiep Huynh.

Det är dock för tidigt att säga om det kommer bli bestående, menar de. Och restauranggästernas sinne för nyhetens behag förvånar dem inte. De vill heller inte stressa fram förändringar i den egna verksamheten.

-Vi har ett inarbetat koncept och håller lägre pris än de flesta. Deras (Thai palace reds. anm.) inredning är ny i dag men om tio år är det samma sak oss emellan. Vi vill inte göra för stora förändringar utan ändrar lite i taget, fortsätter Huynh.

De beskriver en balans som fram tills för några veckor sedan då Thai palace öppnade varit stabil.

-Tänk dig Elme och Sorello. De har ungefär samma mat men båda överlever. Det har varit samma sak mellan oss och Saikok. Men nu kom Thai palace och rubbar allt, säger Huynh.

Är ni oroliga för framtiden?

Båda hummar instämmande.

– Enligt mig är det en krigssituation. Måste vi gå in i ett priskrig så gör vi det. Vi har varit här längst och har en familj att försörja, säger Huynh.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons