Virestad friskola får 100 000 kronor

Virestad friskola får 100 000 kronor som ett engångsbelopp, det beslöt utbildnings- nämnden i går.
Älmhult • Publicerad 4 mars 2010

Det är ett omställningsbidrag och en engångs- utbetalning. Pengarna kommer att tas från kontot för oförutsett. Bakgrunden är att Virestad friskola får sänkt bidrag nästa år, sedan kommunens ändrat sitt sätt att räkna ut bidraget till skolorna. Beslutet om sänkningen är överklagat till förvaltningsrätten som inte avgjort saken än.

Hillevi Wegendal (s) ifrågasatte att kommunen nu går in med ett extra stöd till Virestad friskola. Bodil Hansen (m) svarade att skolan måste få en chans att trappa ned successivt. Invändningen att Virestad friskola har känt till sänkningen sedan länge, bemötte hon med att det var svårt att förutse verkningarna.

-De visste om det men inte hur hårt det skulle slå, svarade Bodil Hansen.

Utbildningsnämnden hade ett tillägg till beslutet. Skolpolitiker från båda blocken var eniga om att formulera en uppmuntran till Virestad friskola att ta upp frågan om en avgift för fritidsverksamheten till diskussion.

Daniel Samuelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.