Annons

Vita korset kan bli skola

Vita korset är ett av två alternativ för Karl-Oskar utbildnings friskola. Det meddelar företagets vd.
Älmhult • Publicerad 14 mars 2011
Här kan det bli skola. Vita korset är en av två lämpliga lokaler i Älmhult berättar Bengt Ericsson, vd för Karls Oskar utbildning.
Här kan det bli skola. Vita korset är en av två lämpliga lokaler i Älmhult berättar Bengt Ericsson, vd för Karls Oskar utbildning.Foto: Daniel Samuelsson
Bengt Ericsson, vd för Karls Oskar utbildning. (Arkivbild)
Bengt Ericsson, vd för Karls Oskar utbildning. (Arkivbild)Foto: Sofia Ernerot

Karl-Oskar utbildning har två lokalalternativ till sin friskola i Älmhult. Det ena alternativet är Vita korset i västra Älmhult.

– Det är i det området som Älmhult växer. Lokalen har en oerhörd potential. Men det är mycket att göra med lokalen innan man kan ha skola i den. Men det är på inget sätt omöjligt, säger Bengt Ericsson, vd för Karl-Oskar utbildning.

Annons

Exakt var den andra alternativa lokalen ligger vill inte Bengt Ericsson gå in på. Han medger dock att den ligger i Älmhults tätort.

Om fördelen med Vita korset är dess strategiska läge är den andra lokalens fördel att den inte kräver allt för stora ombyggnationer för att rymma en skola, berättar Bengt Ericsson.

Hans förhoppning är att utbildningsföretaget inom kort kan meddela var den planerade friskolan ska ligga. Helst av allt vill han ha besked från politiskt håll på hur man ser på de aktuella skollokalerna.

– Det har dragit ut på tiden att få besked.

Besked från kommunen har tidigare stoppat friskolan. För i början av året meddelade skolan att man vill husera på Spångatan i industriområdet i södra Älmhult. Men Älmhults kommun meddelade platsen inte var lämplig för en skola. Detaljplanen för området visar att platsen är avsedd för industri, inte skolverksamhet.

Karl Oskar utbildnings plan är att till hösten starta undervisning i årskurserna 6-8. Omkring 20 elever anmält intresse om att börja i friskolan. Målet är att till hösten nå 100 elever.

Daniel Samuelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons