Annons

20-årig man åtalas för våldtäkt i Moheda

Den 20-årige mannen som misstänks ha förgripit sig sexuellt på en jämnårig kvinna i Moheda har nu åtalats för våldtäkt. Mannen förnekar brott.
Alvesta • Publicerad 25 september 2014

Händelsen inträffade under natten till den 22 augusti i en bostad i Moheda och anmäldes kort efteråt till polisen. Mannen, som är bosatt i Alvesta, och kvinnan hade tidigare under kvällen varit på samma fest.

Den tidigare ostraffade Alvestabon åtalas för att ha begått övergreppen då kvinnan på grund av krampanfall befann sig i en särskilt utsatt situation.

Annons

Rättegången är utsatt till den sjätte oktober och beräknas ta omkring fyra timmar. Mannen frihetsberövades samma dygn som våldtäkten ska ha ägt rum och sitter fortfarande häktad.

Under rättegången har åklagaren kallat två vittnen för att styrka brott. Det ena vittnet ska bland annat berätta om att den misstänkte under den aktuella kvällen var intresserad av målsägaren men blev avvisad. Den misstänkte nekades att stanna kvar ensam med kvinnan i bostaden, men ska enligt uppgifter i utredningen själv ha återvänt dit.

Det andra vittnesmålet gäller iakttagelser av den misstänkte mannen under festkvällen samt omständigheterna då målsäganden berättade vad hon utsatts för.

Hela förundersökningen har sekretessbelagts med hänsyn till de inblandade då det handlar om sexbrott. Den utpekade 20-åringen har under polisutredningen förnekat brott. Inför domstolen får han återigen möjligheten att berätta sin version om vad det var som inträffade.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons