Allan i Ulvagraven bestulen på sin ved

Flera veckors slit i skogen gick till spillo för Allan Pettersson i Ulvagraven, när hans energivedlave på cirka 40 kubikmeter stals.
Alvesta • Publicerad 19 februari 2011
Där Allan Pettersson pekar låg hans energivedlave på cirka 40 kubikmeter. På andra sidan vägen ligger stockarna från samma avverkning kvar. Foto: Margitta Lennartsson
Där Allan Pettersson pekar låg hans energivedlave på cirka 40 kubikmeter. På andra sidan vägen ligger stockarna från samma avverkning kvar. Foto: Margitta LennartssonFoto: Margitta Lennartsson

Vedlaven försvann någon gång mellan klockan 14 förra torsdagen och fem på fredagsmorgonen.

– Jag trodde först att det kunde vara en förväxling. Någon har hämtat fel vedlave. Men jag har hört med grannarna, det är inte så. Någon har bara kört förbi och tagit energiveden, säger han sorgset.

– Det är ingen vanlig vedeldare, som tagit den. Den är upplockad med en grip, det är svårt att göra det utan att man tappar, om man inte är van. Det är en yrkeschaufför, som gjort detta, säger han.

Nu utlovar Allan Pettersson 3 000 kronor som belöning, om han får tillbaka sin ved, som är värd ungefär det dubbla.

Antingen har en mindre vedentreprenör köpt stulen energived utan att veta om det, eller också har en mindre nogräknad vedentreprenör med kännedom om trakten givit en körorder till en ovetande chaufför, funderar Allan Pettersson.

Stölden är polisanmäld. Enligt polisens informationschef Robert Loeffel är det inte vanligt att vedstölder anmäls och så stora vedstölder som denna är ovanliga.

– Belöningen kan göra så att den som varit ovetande hör av sig. Och så hoppas jag att andra blir varnade för vedtjuvar, säger Allan Pettersson.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.