Annons

Allbohus sponsrar Alvestayran

Svensk Handel har fått positivt gensvar från Allbohus Fastighets AB om sponsring av Alvestayran.
– Nu har vi börjat jobba så smått med förberedelserna, säger Viktoria Åkesson Forss.
Alvesta • Publicerad 20 februari 2014
? Ett gemensamt ansvar, säger Allbohus vd Magnus Fransson om det kommunala bolagets ekonomiska stöd till en centrumledare.Foto: 

Det betyder bland annat, att Svensk Handel aktivt söker en centrumledare, en person som ska jobba cirka tio timmar i veckan med att dra i trådarna och alla förberedelserna för yran.

Allbohus har lovat att betala en tredjedel, 50 000 kronor, av centrumledarens arvode, Svensk Handel står för en tredjedel. Viktoria Åkesson Forss räknar optimistiskt med att kommunen ska ställa upp på en tredjedel.

Annons

– Vi ser uppdraget i detta som en utveckling av Alvesta centrum. Vi har många som utövar verksamhet utmed Storgatan. Mår handlarna bra är det bra för oss, säger Allbohus vd Magnus Fransson.

– Har vi inga butiker vet jag inte hur uppskattat det skulle vara att bo i Alvesta. Vi har ett gemensamt ansvar, vi som stort fastighetsbolag, och kommunen som har ett övergripande ansvar, säger han.

Alvesta kommun ställer också upp på att sponsra yran. Än så länge har inte kommunen sträckt sig längre än till att hyra det jättelika tältet en dag.

Men kommunen och Svensk Handel har inte diskuterat färdigt än. Diskussionerna hittills har skett med kommunchef Kristiina Kosunen Eriksson, som fått direktiv från den politiska ledningen. Kommunen har sagt nej till att finansiera en centrumledare.

– Vi har olika förutsättningar. Viktoria och jag ska träffas, vi ska ha en förutsättningslös diskussion om att ge stöd till vissa arrangemang, men vi har inte fått in det i almanackan än. Kommunen kan inte stödja medlemmarna i Svensk Handel för skattebetalarnas pengar, säger Kristiina Kosunen Eriksson.

Svensk Handels förhoppning är att en delfinansiering ska vara möjlig.

Centrumledarens uppgift utöver Alvestayran är stå för det praktiska arbetet med mindre arrangemang, typ modemässan och julmarknaden.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons