Anhöriginvandring leder till extrainsatt möte

Kommunstyrelsens ordförande Mats Johnsson (M), har kallat till ett extrainsatt gruppledarmöte med anledning av den anhöriginvandring som väntas ske till kommunen.
Alvesta • Publicerad 9 augusti 2012
Kommunstyrelsens ordförande Mats Johnsson (M), är den som kallat till mötet.
Kommunstyrelsens ordförande Mats Johnsson (M), är den som kallat till mötet.Foto: Emma Ståhl

Smålandsposten har tidigare skrivit om den förväntade ökning av anhöriginvandring till de som fått permanent uppehållstillstånd i Alvesta kommun.

Den 16:e augusti är därför samtliga gruppledare för de politiska partierna representerade i kommunfullmäktige samt tillförordnad förvaltningschef för Arbete och lärande, Tomas Hedevik, kallade till ett extrainsatt gruppledarmöte.

Anledningen till mötet är att informera de olika partierna om den ökande invandringen av anhöriga och vilka konsekvenser den kommer att ha.

– Jag har jobbat länge för att få till det här och jag tycker att det är viktigt att informera hur läget är, säger Mats Johnsson (M).

Mats Johnsson menar på att ovissheten över hur invandringen kommer att gå till gör att det extrainsatta mötet är ytterst nödvändigt.

– När eller hur många kommer? Det vet vi ju inte. Det handlar om bostäder, skola och så vidare. Det är en väldigt komplex frågeställning, säger Mats Johnsson.

Alexander Malmkvist
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.