Annons

Bemanna polisstationen kräver 600 Alvestabor

Fler än 600 Alvestabor kräver att polisstationen i Alvesta bemannas. Men polisstationen är bemannad sedan tidigare i höstas.
Alvesta • Publicerad 14 december 2013
Bemannad polisstation. Men 600 Alvestabor har inte märkt att den är bemannad utan kräver bemanning i ett upprop.
Bemannad polisstation. Men 600 Alvestabor har inte märkt att den är bemannad utan kräver bemanning i ett upprop.Foto: 
Verner Skov Poulsen ska lämna in namnunderskrifterna till polisen i Växjö.
Verner Skov Poulsen ska lämna in namnunderskrifterna till polisen i Växjö.Foto: 

"Alvestaborna kräver stationerad polis i Alvesta" står det överst på listorna som de 600 Alvestaborna har skrivit på. Lite längre står det:

"Synliga poliser och en bemannad polisstation vill vi ha. Tyvärr behövs ni. Vi är inte trygga utan er! Vi vill göra ärenden till Polisen här på vår ort."

Annons

Det har inte varit svårt att få människor att skriva under uppropet för fler poliser.

– De skriver på, hade man knackat dörr hade man fått ännu fler underskrifter, säger Verner Skov Poulsen, initiativtagare till uppropet.

Polisstationen i Alvesta har bemanning sedan tidigare i höstas enligt information från polisen. Räcker inte den bemanningen?

– Ibland är det poliser på stationen men det är de som är där och spanar, som går in och fikar på stationen. Om du går upp på polisstationen finns det inga där utom en dag i veckan ett par timmar, säger han.

Men det bästa är väl om poliser som är i Alvesta är ute i samhället?

– Ja, men har vi fem-sex poliser i Alvesta kan en eller ett par sitta på stationen. Vi vill ha bemanning och det finns det inte.

Enligt namnlistorna har 600 personer samma uppfattning som Verner Skov Poulsen och enligt polisen är stationen bemannad. Smålandsposten skrev om bemanningen den 17 augusti.

Då sade närpolischef Jonas Eek, att stationen skulle bemannas för att man ville ha större spridning på poliser i länet. Han ville inte tala om hur stor bemanning, vilka arbetstider som gällde och bemanningen skulle vara på prov, sade Jonas Eek då.

Vad tycker du om att så många Alvestabor inte märkt att stationen är bemannad utan kräver stationerad polis i Alvesta?

– Det är jättebra att människor är engagerade i vad vi gör. Vi måste lyssna till vad invånarna vill ha ut av polisverksamheten. Men just nu vill vi prioritera att jobba mot problembilder i Alvesta, säger Jonas Eek.

Annons

Han säger nu i efterhand att bemanning inte är rätt ord.

– Men är poliserna på stationen och någon knackar på, så öppnar de, om de inte är upptagna av något.

– Vi har aldrig förut haft så hög polisiär närvaro i Alvesta som vi har nu. De poliser som är där har uppdrag, de jobbar civilt, de jobbar med ungdomar och mot narkotikahantering. Vi har aldrig haft en så bra bild av Alvesta som vi har nu, säger Jonas Eek.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons