Annons

Beslut om Öppna portar sköts fram

Kommunstyrelsen vill ha mer information innan den tar beslut om pengar till Husebyprojektet Öppna portar.
Alvesta • Publicerad 8 februari 2012

Öppna portar är ett större projekt som innefattar även andra anläggningar. Statens Fastighetsverk har fått projektet beviljat hos EU:s strukturfondsprogram.

De andra anläggningarna är Kalmar slott, Borgholms slottsruin, Drottningskärs kastell och Eketorps fornborg. Totalt är projektet kostnadsberäknat till drygt 56 miljoner kronor.

Annons

De två ägarna, Alvesta kommun och Växjö kommun, till Huseby bruk AB har tidigare kommit överens om en fördelning av ägartillskott i förhållande till ägandeandelar. Enligt överenskommelsen ska den del som Alvesta kommun ska betala i detta fall bli sammanlagt 2,1 miljoner kronor.

Men kommunstyrelsen ville veta mer innan beslut om det stora bidraget togs. Ordförande Mats Johnsson (M) begärde återremiss. Till nästa sammanträde har Huseby bruks vd Sofie Magnusson och styrelseordförande Tommy Mases (S) bjudits in för att informera.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons