Bil körde in i staket

Den 24-årige man som skadades vid torsdagsmorgonens trafikolycka i Alvesta vårdas för allvarliga skador på neurointensiven i Lund.
Alvesta • Publicerad 20 september 2012
Fem personer var inblandade i olyckan i Alvesta.
Fem personer var inblandade i olyckan i Alvesta.Foto: Carl Carlert

Trafikolyckan inträffade vid tvåtiden natten mot torsdagen. Enligt polisen körde den 29-årige föraren in i ett staket på Blädingevägen i Alvesta i höjd med Bror Pehrsons möbler. Fem personer mellan 20-29 år färdades i bilen.

Samtliga inblandade fördes med ambulans till sjukhus med olika grader av skador.

Inledningsvis vårdades den svårt skadade 24-åringen på intensivvårdsavdelningen på Centrallasarettet i Växjö. Under torsdagen skickades han dock till Skånes universitetssjukhus i Lund där han är inlagd på neurointensiven.

De andra inblandade vårdades under torsdagen i Växjö, 29-åringen på akutvårdsavdelningen. Två personer, 23 och 20 år gamla, skadades lindrigt och har kunnat lämna sjukhuset. Den femte personen, en 23-åring, klarades sig utan skador.

– Den 29-årige föraren misstänks för rattfylleri alternativt drograttfylleri. Proverna ska skickas på analys, säger Kronobergspolisens inre befäl Anna-Karin Davidsson.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.