Centern släpper inte planer på konstgräs

Centerpartiet fortsätter arbeta för konstgräsplaner och för att en ny belysningsplan för hela kommunen tas fram.
Alvesta • Publicerad 29 oktober 2011

I partiets förslag till internbudget för Nämnden för samhällsplanering år 2012 har belysningsplanen tagits upp till en kostnad av en miljon kronor.

Bland investeringarna står också bland annat en tillbyggnad av varmvattenbassängen och ett barnlandskap i simhallen för 14 miljoner.

I förslaget till driftbudget föreslås en uppräkning av stödet till enskilda vägar på en halv miljon kronor.

Till ökad belysning ska också avsättas medel liksom till färdtjänst och riksfärdtjänst, som Centern anser ska flyttas från kommunstyrelsen till samhällsplaneringen.

Centern vill ha en arbetsgrupp med ledamöter från nämnden och en tjänsteman.

Arbetsgruppen ska kolla upp inkomna skrivelser och föreslå eventuella åtgärder. Den ska också ta fram en ny belysningssplan, som ska vara väl förankrad hos medborgarna i byar och områden. Vidare ska arbetsgruppen undersöka tekniska lösningar för en effektivare energiförbrukning.

Även för konstgräsplanerna, som Centern föreslagit i Moheda, Vislanda och Alvesta, ska en arbetsgrupp tas fram.

En projektledare ska tillsättas. Denne ska diskutera med idrottsföreningarna i respektive ort och projektera samt upphandla byggandet av tre konstgräsplaner. Anslaget till detta ska beslutas av fullmäktige.

Hittills har inte Centern fått majoritet för sina förslag i Nämnden för samhällsplanering. Endast Alvestaalternativet stödde förslaget om ny belysningsplan. Konstgräsplanerna stöddes i nämnden av Alvestaalternativet och en socialdemokrat.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.