Annons

Elbilar och kanske biogasbilar

Alvesta kommun har köpt en elbil och ska snart satsa på en till. En ny laddstolpe är också på väg.
Alvesta • Publicerad 1 september 2014
Miljösamordnare Marita Lorentzon gillar kommunens nya elbil.
Miljösamordnare Marita Lorentzon gillar kommunens nya elbil.Foto: 

Kommunen har nyligen investerat i en elbil, en personbil med en räckvidd på 15 mil.

– Det är tillräckligt i Alvesta kommun. Man kör oftast inte längre än till Vislanda eller Moheda och tillbaka, säger miljösamordnare Monica Lorentzon.

Annons

Elbilen i fråga är en god affär för kommunen, som leasar den och därför får dra av hälften av momsen. På plussidan står också superbilspremien på 40 000 kronor. Batteriet leasar inte kommunen utan äger.

– Vi ska snart investera i en elbil till, upphandlingen är klar i dagarna. Blir det en biogasmack i Björnstorp kommer vi att satsa på biogasdrivna fordon också i takt med att kommunens bilar byts ut.

Två laddstolpar finns i Alvesta vid resecentrum och en vid parkeringen vid tågstationen i Mo­heda. Bägge laddställena kan byggas ut och det är gratis att ladda sin elbil.

Vislanda ska också få en laddstolpe, men den sätts inte upp förrän nästa år.

– Målet är att det ska bli bättre och bättre. Satsningarna styrs av resepolicyn som kommunen tog för några år sedan, säger Marita Lorentzon.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons