Elevdatorer utreds

Datorer i skolan för alla från och med sjuan. Det är en nödvändighet i dagens skola, det är Nämnden för barn och ungdom enig om.
Alvesta • Publicerad 16 juni 2010

Nämnden har beslutat införa elevdatorer så fort som möjligt från årskurs sju. Förvaltningen har fått uppdrag att utreda vad som behövs i form av teknik, trådlösa nätverk, projektorer för uppkoppling med mera.

Likaså ska lärarnas behov av utbildning inom praktisk IT och mediakompetens utredas.

– Vi använder datorer mycket i samhället, då måste eleverna få lära sig att använda datorer. Det är också en rättvisefråga. Alla har inte tillgång till datorer hemma, säger nämndordförande Per Ribacke (s).

– Det är inte bara att dela ut datorerna. Eleverna har ett ansvar, lärarna och föräldrarna har det. Vi ska ha fram ett system så att allt fungerar.

– Det är en balansgång. Det handlar om att utveckla skolan för att hänga med i utvecklingen och vi behöver fler vuxna och ansvariga för datorerna på skolorna. En realistisk bild är att vi kan införa elevdatorerna nästa hösttermins start, säger Ribacke.

Nämnden beslutade också att öka datortätheten i de andra årskurserna.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.