Eskil Erlandsson besöker gårdsbutik på nationaldagen

Jordbruksminister Eskil Erlandsson kommer till såväl Alvesta som Moheda i helgen. Tanken är att hinna med både nationaldagsfirande och besök på en gårdsbutik.
Alvesta • Publicerad 3 juni 2010
Jordbruksminister Eskil Erlandsson. Arkivfoto
Jordbruksminister Eskil Erlandsson. ArkivfotoFoto: Daniel Samuelsson

Eskil Erlandsson (c) väljer att spendera nationaldagen i Alvesta kommun. Första programpunkten är nationaldagsfirandet i Hagaparken, där han ska hålla tal.

Sedan går färden vidare mot Moheda och Thoragårds gårdsbutik. Där ska jordbruksministern samtala med LRF-representanten Carola Gunnarsson och Sven Sunesson från Leader Linné om ”Sverige?–?det nya matlandet”.

Projektets vision är att skapa fler jobb och tillväxt framförallt genom satsningar på mat- och livsmedelsproduktion i kombination med turism.

Handlingsplanen fokuserar på fem områden vilka är: offentlig mat, primärproduktion, förädlad mat, matturism och restaurang.

Emma Ståhl
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.