Annons

Folkpartiet vill att Länstrafiken tar över

Biljettförsäljningen på Alvesta järnvägsstation kommer att uppföra den 31 mars.
Detta vill folkpartisterna­ Rolf Andersson och Gunnar Nordmark sätta stopp för.
– Skälet är att Alvesta är den enskilt viktigaste knutpunkten i sydöstra Sverige och där måste det finnas god service och information, säger Gunnar Nordmark.
Alvesta • Publicerad 18 februari 2014

I en skrivelse till regionstyrelsen för Regionförbundet Södra Småland redogör Rolf Andersson och Gunnar Nordmark, båda ledamöter i Regionfullmäktige, för vikten av service vid Alvesta järnvägsstation.

– Det passerar drygt en miljon människor på Alvesta station varje år. Därför måste det finnas bra och väl fungerande personlig service.­ Det förekommer störningar ibland och då måste det finnas personal.

Annons

Anledningen till att man lägger­?ner?resebutiken?i Alvesta är, enligt Sj, att försäljningen­ har minskat. Resenärerna köper sina biljetter på annat vis, till exempel via SJ:s hemsida. Har du någon förståelse för deras beslut?

– SJ är ett affärsdrivande­ företag, ja. Men jag har liten förståelse eftersom det missgynnar resenärerna. Vissa kan inte köpa biljetter via nätet, säger Gunnar Nordmark.

SJ:s ambition är att före den 31 mars ha hittat ett ombud där man kan köpa SJ-biljetter i fortsätt­ningen. ­

– Diskussionerna pågår om olika lösningar. Det finns inga beslut ännu, säger Elina Eli-Torvi på SJ:s presstjänst.

Folkpartiet Liberalerna­ föreslår att Region­styrelsen för Regionförbundet Södra Småland ska uppdra åt Länstrafiken Krono­berg att ansvara­ för information och biljettförsäljning vid stationen i Alvesta.

Kan det bli så att Läns­trafiken Kronoberg tar över försäljningen?

– Det vet jag inte, säger Elina Eli-Torvi.

Marie Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons