Annons

Het diskussion och många frågor om avtal

Debatten var het i Alvesta kommunfullmäktige på tisdagskvällen. Ämnet var avtalen mellan de två ordförandena och förvaltningschef Ulf Arvidssons minnesanteckningar.
Alvesta • Publicerad 26 februari 2014
Foto: 
Robert Olesen (S) var inte nöjd med Mats Johnssons svar på frågorna om ordförandeavtalen. arkivfoto
Robert Olesen (S) var inte nöjd med Mats Johnssons svar på frågorna om ordförandeavtalen. arkivfotoFoto: 

Robert Olesen (S) ställde flera frågor i den interpellation, som Mats Johnsson (M), kommunstyrelsens ordförande, skulle besvara under mötet. Många fler än Mats Johnsson begärde ordet.

Smålandsposten har skrivit om avtalen och minnesanteckningarna i flera artiklar. De gjordes upp mellan fritidsutskottets ordförande Lars-Olof Franzén (A-A) och samhällsplaneringsnämndens ordförande Matz Athley (M) och handlade om belysning vid Spånenspåret och fyllmassor till Hanaslöv.

Annons

Mats Johnsson sade, att han inte ville läsa upp alla frågor och svar. Han ville lämna det bakom sig, för det är inte bra för kommunen.

- Vanligtvis är det kutym att man säger att man är nöjd med svaret. Men det säger jag inte. Är det så här det går till? Gör man upp i korridorer och trappor utan att ta politiska beslut? sade Robert Olesen.

Lars-Olof Franzén menade, att avtalen inte alls var konstiga. De var avtal mellan allianspartners.

- Men det konstiga är att Robert Olesen skriver en sån här interpellation, sade han och menade att Olesen hängde ut honom och ett lokalt företag och att när det gällde minnesanteckningarna stod ord mot ord.

I minnesanteckningarna skriver Ulf Arvidsson ” han vill då att vi ska vara smidiga och fixa det till exempel via en överbeställning i Spåningslandaprojektet av stolpar och armaturer...”. ”Han” som åsyftas är Lars-Olof Franzén.

Ordet korruption nämndes i flera inlägg, och frågan om den politiska ledningens förtroende för tjänstemännen.

- Det blir intressantare och intressantare. Vem ska man lita på? Litar man inte på en förvaltningschef? Det går inte att ducka för detta, sade Robert Olesen.

- Jag har fullt förtroende för tjänstemannaorganisationen, svarade Mats Johnsson.

Lars-Olof Franzén var ännu tydligare:

- Jag har fullt förtroende för Ulf Arvidsson, sade han fast han i ett tidigare inlägg sagt att han inte sagt det han påstås säga i minnesanteckningarna.

Matz Athley höll en låg profil under debatten, han sa inte ett ord.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons