Annons

Körde olovligt - skulle betala utpressningssumma

En man i 40-årsåldern körde i våras bil olovligt. Mannen hävdar att han befann sig i nöd då han skulle överlämna 50 000 kr i utpressningspengar. Tingsrätten tycker inte att det är en nödsituation och dömer mannen.
Alvesta • Publicerad 3 oktober 2017

Mannen som bor på en annan plats i riket får inte köra bilar som inte har alkolås. Trots det var han ute och körde bil i Alvesta kommun i maj i år. 40-åringen själv menar att han borde frias eftersom han befunnit sig i en nödsituation. Han hävdar att han tidigt en morgon blev uppringd av en bekant som behövde en tjänst. Mannen på andra sida telefonen ville att 40-åringen skulle leverera 50 000 kronor till en kollega som behövde pengarna för att betala av en kvinna som anklagat kollegan för ett brott. Om kvinnan inte fick pengarna skulle hon avslöja brottet för kollegans fru.

Tingsrätten bedömer inte det som en nödsituation och dömer mannen till dagsböter på totalt 1 500 kronor.

Filip BolmgrenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons