Annons

Lång kö till förskoleplats

Barngruppernas storlek i förskolorna följer hyfsat de begränsningar som fullmäktige beslutade om i fjol. I västra Alvesta är kön till barnomsorg lång.
Alvesta • Publicerad 20 december 2013

Här och där är det lite för många barn i förhållande riktlinjerna enligt en redovisning, som presenterats på fullmäktiges möte.

Uppgifterna togs fram en viss dag i oktober. Ordförande i utbildningsnämnden Thomas Johnsson (M) underströk, att siffrorna kan vara något helt annat en dag senare

Annons

– Det ser väldigt bra ut, som i Grimslöv ser man att på avdelning Hagen finns 23 barn. Det ska vara 20. På avdelning Ängen ska det vara 17 barn, där är det 20. Det är så enkelt som att flytta en vägg, öppna en dörr, sade Thomas Johnsson.

I östra Alvesta är trycket stort, men där är bygget med Aringsås förskola i gång. I väster är det också stort tryck. Nämnden ska se över möjliga lösningar.

– 20-25 barn köade i oktober, i nutid ligger det på 33. Vi har gett uppdrag att se över åtgärder så att vi kommer i exakt balans om det är möjligt, sade Thomas Johnsson.

Barngruppernas storlek ska redovisas igen i maj 2014.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons