Lärorikt med nya recept

Den nya organisationen för skolmaten har fått blandad kritik bland skolornas kökspersonal.
- Jag tycker att vi utvecklas genom det här, säger Marina Håkansson, förste kock på Mohedaskolan.
Alvesta • Publicerad 5 oktober 2011

Synen på den nya organisationen skiljer sig mellan kökspersonalen på skolorna i kommunen. Flera är positiva till nya recept och tycker att man måste ge det en chans.

- Första veckan var det jättenegativt, många föräldrar hade synpunkter. Nu är eleverna mer positiva. Mycket är rädsla för förnyelse. Jag tycker att det känns lärorikt med nya recept, säger Anette Thygesen på Prästängsskolan.

– Första veckorna slängdes mycket, men det har ändrats. Jag tycker att vi måste ge det här en chans, säger Majvor Gockert på Skatelövsskolan.

– Jag tycker det är lärorikt för eleverna med nya smaker, säger Gunilla Nilsson på Grönkullaskolan.

Inger Andersson på Hjortsbergaskolan känner att det har blivit mer stressigt.

- Vi hinner knappt prata med varandra. Det är osäkert, rörigt och jag kan bara hoppas att det blir bättre. Det är så petigt med allt. Nu ska det vara lättmjölk och det vill barnen inte ha. De är uppvuxna på lantbruk och vana vid mellanmjölken.

- Föräldrarna undrar vad som har hänt. Barnen vill inte ha krånglig mat. Och våra små förskolebarn äter inte det här, säger Inger Andersson.

Marie Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.