Ledningsunderhåll för tre miljoner

Både avloppsledningar och dagvattenledningar behöver underhållas för att hålla acceptabel standard. Nu satsar kommunen tre miljoner kronor på sådant underhåll.
Alvesta • Publicerad 9 mars 2012

Mellan Grimslöv och Vislanda ska 700 meter tryckavloppsledning bytas ut, vilket kostar 700 000 kronor.

En kulvert under Mohedaån måste också bytas ut, det kostar 600 000 kronor.

Av de tre miljonerna satsas vidare närmare en miljon, 900 000 kronor, på ledningar vid Lekarydsvägen. En ny dagvattenledning vid Åredavägen i Hjortsberga kostar 300 000 kronor och en halv miljon kronor går till sanering av va-ledningar i Torpsbruk.

Förvaltningen för samhällsplanering bedömer att projekten ryms i den befintliga budgeten och inte innebär, att taxan behöver höjas. Men om investeringarna inom va-området fortsätter måste taxan höjas på sikt.

Tidigare har Smålandsposten skrivit om att pengarna inte räcker till för nämnden för samhällsplanering. Men de här projekten är nödvändiga och finns upptagna i investeringsbudgeten för år 2012. Projekten medför heller inga ökade driftskostnader.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.