Annons

Lottovinnare har gett sig till känna

Den okände Lottovinnaren, som Smålandsposten skrev om tidigare i veckan, har gett sig till känna. Detta efter att ha läst om vinsten i tidningen.
Det var en Alvestakvinna som lämnat in kupongen. Den överlyckliga kvinnan hörde av sig till Svenska Spel, när hon läst om vinsten i tidningen
Alvesta • Publicerad 7 oktober 2012

.Vinnaren var okänd för spelbolaget eftersom spelet inte registrerats med Spelkortet - kvittot var därför enda beviset på storvinsten.

Då först kollade hon sin kupong och såg att det var den som var vinsten på drygt en miljon, 1 094 787 kronor.

Annons

Enligt Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson ska kvinnan dela vinsten med en syster och sina föräldrar. Denne ringde sent på lördagskvällen till kvinnan, som självklart var mycket, mycket glad.

– På måndag går vi till banken och sen ska vi fira innan vi bestämmer vad alla ska göra med sina vinstpengar. Men vi kommer att fortsätta lämna in våra fyra rader för 24 kronor och en tia på Joker. Man vet ju aldrig, säger kvinnan.

Vinnarkvartetten från Alvesta vill vara anonym.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons