Man mördad i Alvesta

En man sitter anhållen misstänkt för mordet i Alvesta på midsommaraftonen. Han anmälde sig själv hos Kronobergspolisen.
Alvesta • Publicerad 25 juni 2010
I den här fastigheten på Rönnelundsvägen i Alvesta hittades den döde manne på Midsommaraftonens eftermiddag.
I den här fastigheten på Rönnelundsvägen i Alvesta hittades den döde manne på Midsommaraftonens eftermiddag.Foto: Urban Nilsson
Insatschef Per Rydiander.
Insatschef Per Rydiander.Foto: Urban Nilsson

Vakthavande polisbefäl Carina Berggren sade på fredagskvällen att man i nuläget inte lämnar några flera uppgifter om den misstänkte mördaren.

– Vi kanske kan säga någonting mer under lördagen, tillägger Carina Berggren som inte vill avslöja om det var den nu anhållne mannen eller någon annan som först kontaktade polisen om brottet.

Larmet om tragedin på Rönnelundsvägen i Alvesta kom klockan 14.28 på midsommaraftonen. Det var då polisen fick uppgift om att en död man fanns i en av Migrationsverkets lägenheter.

När polisen gick in i den aktuella lägenheten hittades den döde mannen och hans skador tydde på att ett brott begåtts. Polisens kriminaltekniker inledde snabbt den första tekniska undersökningen av bostaden medan andra poliser började knacka dörr i området i jakten på vittnen.

Ungefär samtidigt hölls det inledande förhöret med den misstänkte mannen som efteråt anhölls för mord alternativt dråp. Vilken brottsrubricering det slutligen blir beror på omständigheterna som kommer fram under den fortsatta utredningen

Hur länge den mördade mannen, som uppskattningsvis är mellan 20 och 30 år, legat död blir en uppgift för rättsläkaren att försöka fastställa. Vid 17-tiden under midsommaraftonen transporterades den döde mannen från lägenheten av personal från en begravningsbyrå.

Enligt insatschef Per Rydiander vid Kronobergspolisen är den mördade mannen ännu inte identifierad.

En hel del närboende samlades utanför den aktuella fastigheten på Rönnelundsvägen där polisen gjort sina avspärrningar. Ett tiotal poliser inklusive kriminaltekniker arbetade på brottsplatsen.

Polisens utredare har förhört flera personer för att fram information om brottet, men enligt uppgift till Smålandsposten är det enbart den nu anhållne mannen som är misstänkt för brott.

Under lördagen fortsätter utredningen på bred front och den anhållne mannen kommer med all sannolikhet att förhöras ännu en gång. Polisen vill med hänsyn till utredningen inte berätta någonting om vad mannen sagt i det inledande förhöret.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.