Annons

Missing People fortsatte sökandet efter försvunnen man

Under onsdagen var närmare 200 personer aktiva i sökandet efter en försvunnen man i Vislanda. På torsdagskvällen sökte Missing People med hundar - men utan resultat.
Vislanda • Publicerad 5 oktober 2017 • Uppdaterad 6 oktober 2017

Missing People genomförde flera av vad man kallar interna sök med hjälp av de egna anslutna medlemmarna och deras hundar under torsdagskvällen.

– Vi har sökt av ett område runt företaget A-betong i Vislanda och deras dammar för att kunna avföra dem från sökområdet. Det här var ett för riskabelt ställe för att vi skulle skicka in de frivilliga igår i mörkret, det här ville vi göra i dagsljus, säger Annika Kling, Missing Peoples samordnare i Kronoberg.

Annons

Under torsdagen gick också polisen i Alvesta och Växjö ut med en efterlysning via sin Facebooksida, det efter att ha gjort flera utredningsinsatser.

Tolv förhör genomfördes under onsdagen och i helgen med anhöriga, vänner, bekanta och människor som kan ha sett den försvunne. Några brottsmisstankar i samband med försvinnandet finns inte för närvarande.

– Det är när de anhöriga inte får kontakt med den försvunne i lördags som man blir orolig och kontaktar polisen, säger Samir Cehic, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Försvinnandet utreds från Växjö och polisen där.

Missing People kommer att vara fortsatt engagerade i försvinnandet.

– Nu ska vi sammanställa det vi gjort hittills, gå igenom vårt kartmaterial och ha en kontakt med polisen också, säger Annika Kling.

Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons