Annons

Misstänks ha huggit kvinna med machete - åtalas

En man hemmahörande i Alvesta ska vid flera tillfällen ha slagit, sparkat och knivskurit sin dåvarande sambo. Vid ett tillfälle ska han ha kört på henne med sin bil.
Alvesta/Växjö • Publicerad 10 oktober 2017

Paret skulle åka in till Växjö för att träffa några vänner i juli i år när misshandeln började. Kvinnan har i förhör sagt att mannen i 30-årsåldern ska ha sagt ”jag ska sätta dig på plats” innan han kastade sig över henne och slog henne med flera slag och sparkar. Mannen ska sedan ha tagit upp en machete och svingat den mot henne samtidigt som hon fick upp sina händer i försvar. Kniven träffade då kvinnans finger. Kvinnan sade i förhör att hon då kände att hon kommer dö.

Macheten som mannen ska ha använt.
Macheten som mannen ska ha använt.Foto: Polisen

Sedan ska 30-åringen ha kört henne till akuten men stannat bilen en bit ifrån. När hon då lämnade bilen för att gå in ska 30-åringen ha kört över henne med sin bil så att hon fick en fraktur på foten. Kvinnan fick sedan hjälp av två förbipasserande att ta sig in till sjukhuset.

Annons

Kvinnan berättar i förhör att hon vid flertalet tillfällen som hon inte kan precisera blivit misshandlad av mannen sedan januari i år. Vid ett tillfälle i juni i år ska mannen ha knivskurit och slagit kvinnan upprepade gånger i mannens hem i Alvesta.

För den händelsen och händelserna i Växjö åtalas han misstänkt för tre fall av grov misshandel och ett fall av misshandel.

Filip BolmgrenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons