Mordoffret ännu inte identifierat

Den man som under midsommarhelgen dödades i en av Migrationsverkets lägenheter i Alvesta, har fortfarande inte identifierats.
Alvesta • Publicerad 8 juli 2010

Både den misstänkte gärningsmannen och offret var asylsökande vilket har visat sig försvåra identifieringen av den sistnämnde.

– Det tar lite tid när det rör sig om en asylsökande. Det är ju inte riktigt samma sak som när man söker på svensk medborgare. Men vi har ett namn att utgå från och hoppas få det här klart i slutet av veckan, säger Stefan Karlsson vid Kronobergspolisen.

Samtidigt kommer nya uppgifter som sprider visst ljus över det tidigare något oklara händelseförloppet. Den häktade 25-åringen uppger i förhören att offret ”gav sig på hans flickvän sexuellt” och sedan hotade paret med kniv.

I det efterföljande tumultet skadades den nu döde mannen, och förblödde.

– Det är ett gränsfall till självförsvar. Min huvudman uppfattar det som att om han inte lyckats komma emellan, så hade det lika gärna kunnat vara den andre som satt på den åtalades bänk i dag, säger Mats Ekelöf, 25-åringens advokat.

Simon Bynert
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.