Musikliv får ny fart

Nu ska musiklivet i Alvesta få ny fart. Musikläraren och alvestabon Erik Bratt har tagit initiativ till musikkafé på Café St Clair en gång i månaden.
Alvesta • Publicerad 11 mars 2010
Musik På lördag spelar Erik Bratt och hans trio. På bilden syns även Masumi Mikawa Gustavsson och hennes medarbetare Ninni Sjökvist och Susanne Rydberg. Foto: Marie Magnusson
Musik På lördag spelar Erik Bratt och hans trio. På bilden syns även Masumi Mikawa Gustavsson och hennes medarbetare Ninni Sjökvist och Susanne Rydberg. Foto: Marie MagnussonFoto: 

Nu på lördag är det premiär för en musikstund i avslappnad anda. Erik Bratt, just nu pappaledig från jobbet som musiklärare på St Sigfrids folkhögskola i Växjö, vill sätta fart på musik- och kulturlivet i Alvesta.

–Jag känner Masumi Mikawa Gustavsson, som driver Café St Clair, och jag föreslog att vi skulle ordna med ett musikkafé i hennes lokaler en gång i månaden, berättar Erik.

Så blev det. Erik Bratt har precis bildat Saras trio tillsammans med kollegorna Sara Wåhlin och Mikael Pettersson. På lördag kör de i gång och spelar musik i vistappning. Lite opretentiöst och enkelt.

– Vi börjar i liten skala med korta program på 20-25 minuter. På så sätt kan vi kolla av intresset och om folk tycker det är en trevlig grej så kan vi utveckla det. Tanken är att ha musik på kaféet en gång i månaden. Det ska vara mysigt, man kan sitta och fika, skrammel med koppar gör ingenting. Det handlar om att skapa stämning, menar Erik.

I april blir det en klassisk musikduo som framträder. Framöver kommer Erik att delta igen.

Musikinsatsen är ideell, men det ska finnas möjlighet att lägga en slant om man som besökare uppskattar musiken.

– Det handlar ju inte om att tjäna pengar. Jag vill göra det här för att visa min uppskattning för Masumi, det hon och hennes man gör för Alvesta.

Masumi själv är naturligtvis glad.

– Det här ska bli så kul, säger hon.

Marie Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.