Annons

Nej till cd-spelare

Det blir inget bidrag till kostnader för färdtjänstresor utöver periodkort och inte heller för en cd-spelare.
Alvesta • Publicerad 2 september 2014

Förvaltningsrätten avslår överklagandet av nämnden för individ och familjeomsorgens beslut i maj.

Alvestakvinnan, som har en ögonsjukdom, behöver en cd-spelare för att kunna lyssna på talböcker. Hon menar att det borde ingå i en skälig levnads­nivå att få egen vald förströelse i bostaden. Hennes periodkort för färdtjänst medger ett ärende per dag. Kvinnan utnyttjar kortet för resa till apotek, Ica och hemresa. Därmed blir hemresan den tredje resan som hon själv får betala. Då slipper hon resa flera dagar till en större totalkostnad för samhället. Hon klarar inte av att gå mellan Ica och apoteket.

Förvaltningsrätten anser att behov av en cd-spelare kan tillgodoses av beviljat ekonomiskt bistånd med fritidsnormen som ingår i riksnormen. Hon hänvisas söka stöd hos landstingets syncentral. Rätten anser också att kvinnan rimligen bör kunna gå mellan Ica och apoteket utan att utnyttja ännu en resa med färdtjänst.

Marie Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons